WARMTEPOMPBOILER HEEL VEEL ENERGIE EN GELD BESPAREN
WERKING WARMTEPOMPBOILER
WERKING WARMTEPOMPBOILER

Warmtepompboiler WerkingWerking van een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler vertrekt vanuit het basisprincipe van een warmtepomp om warmte uit zijn natuurlijke omgeving te onttrekken.

Omgevingslucht aanzuigen

Hoe werkt het nu ? Een warmtepompboiler zuigt via een ventilator omgevingslucht aan. Vervolgens wordt die langs een warmtewisselaar gestuurd die gevuld is met  een koudemiddel. Dat koudemiddel verdampt door de warmte van de lucht waardoor er een soort gas ontstaat.

 

Twee warmtewisselaars

De compressor drukt dat gas samen waardoor de temperatuur toeneemt. Het verwarmde gas wordt naar de tweede warmtewisselaar gestuurd. Hier wordt de warmte afgegeven aan het tapwater waardoor het zelf weer afkoelt tot vloeistof. Een expansieventiel verlaagt opnieuw de druk en temperatuur van de vloeistof waarna de cyclus opnieuw kan beginnen.

Automatische ontdooiingsfunctie

De warmtepompboiler heeft een automatische ontdooiingsfunctie. De boiler vereist een ruimte van ongeveer 20m³ en wordt meestal opgesteld in de garage, kelder, washok of bij de  verwarmingsketel.


HOMEWERKING WARMTEPOMPBOILERPRIJZEN WARMTEPOMPBOILERPRIJZEN ZONNECOLLECTORENPRIJZEN COMBINATIE WARMTEPOMPBOILER MET ZONNECOLLECTORENLINKSCONTACT